Jouw keuken praktisch ordenen? Gebruik onze 8 tips!

Niets oogt zo slordig als een rommelige keuken! Het is bovendien niet praktisch om efficiënt in je keuken aan de slag te gaan. Wil je beginnen aan je gerecht, moet je eerst alles bij elkaar zoeken waardoor je heel wat tijd verliest. Ontdek snel onze 8 tips voor een opgeruimde keuken.

Tip 1 – Ruim je besteklade op

Ik durf erop wedden dat jouw besteklade één van de rommeligste in je keuken is. Ruim deze regelmatig op! Probeer ook om geen bestek te hebben uit verschillende sets. Dit oogt sowieso al slordiger dan bestek binnen een set (dus niet allerlei soorten bestek).
Ga ook na welk bestek je nauwelijks gebruikt. Deze hoef je niet in je dagelijkse besteklade te plaatsen.

© Adobestock

© Adobestock

Tip 2 – Kruidenrekje

Om heerlijke maaltijden op tafel te toveren zijn kruiden een must! Je hebt waarschijnlijk een heleboel kruidenpotjes staan. Kies voor een overzichtelijk kruidenrek zodat je niet eerst 20 potjes in je handen moet nemen vooraleer je de juiste vindt.

Bij de meeste keukens kan je een overzichtelijk kruidenrekje in de kast verwerken. Vraag ernaar bij onze keukenexperts!

Tip 3 – Anti-slip matjes

Niets zo vervelend als potten die heen en weer vliegen zodra je je lade opentrekt. Anti-slip matjes zijn hiervoor dé oplossing. Je kan ze kant-en-klaar op het juiste formaat aanschaffen, maar je kan ook een grote rol kopen waarbij je zelf je anti-slip matjes uitsnijdt.

 

Tip 4 – Maak je voorraad zichtbaar in één oogopslag

Zorg ervoor dat je je verschillende voorraadpotten in één oogopslag ziet en je er gemakkelijk aankan. Zo vervelend als je eerst 10 conservenblikken moet verplaatsen vooraleer je je nodige blik vindt. Je kan hiervoor glazen potten gebruiken en al je voorraad erin overhevelen. Denk maar aan hagelslag, pasta, suiker, koffiepads, noten…

Tip 5 – Groepeer op je aanrecht

Groepeer je keukenbenodigdheden op één zichtbare plek op je aanrecht. Zet bijvoorbeeld een mooie witte pot vol lepels naast een aantal mooie houten snijplanken of naast mooie witte flesjes voor olijfolie.

Tip 6 – Koelkast kuisen

Een nette koelkast is beter voor de voedselveiligheid én het energieverbruik. Maak daarom je koelkast 1 keer per maand helemaal schoon. Maar wacht niet tot dit moment. Haal minstens 1 keer per week plakkerige vlekken weg van de plankjes en verpakkingen en gooi bedorven producten weg. Maak eveneens de deur en deurgreep schoon met warm water.

 

Tip 7 – Koop mooi keukentextiel

Tegenwoordig vind je in elke woonwinkel of modeketen prachtige vaatdoeken, handdoeken, ovenwanten en theedoeken. Zorg dat alles bij elkaar matcht en bij je keukenstijl past. Een kleine ingreep die weinig kost maar wel een grote invloed heeft op het uitzicht van je keuken.

 

Tip 8 – Ruim regelmatig op

Deze tip is voor de hand liggen maar wel ontzettend belangrijk. Ruim regelmatig de spullen op in je keuken zodat je keuken rust uitstraalt.