Trends in 2025

Het jaar 2025 brengt een golf van nieuwe interieurtrends op vlak van meubelen en decoratie met zich mee. Natuurlijke invloeden, felle kleuren en functionele maar esthetische designs domineren. Dit artikel onderzoekt de trends die 2025 zullen definiëren.

De stijlen

Vintage jaren zeventig

Organische vormen en aardse kleuren geïnspireerd door de jaren 70 maken hun comeback, met stukken zoals fluwelen fauteuils met hoge rugleuning en ronde salontafels. Vintage seventies betekent ook psychedelische vormen en kleurrijke plastic voorwerpen.

Salontafel Lahti

Salontafel Lahti

3-zit Big

3-zit Big

Art Deco

De glamour van deze stijl wordt weerspiegeld in meubelen met gedurfde lijnen, vergulde metalen en luxueuze stoffen.

Stoel Nina

Stoel Nina

Tafel City

Tafel City

Minimalisme

Deze stijl blijft populair met zijn strakke lijnen en neutrale kleuren.

 

De meubelen

De meubeltrends van dit jaar zijn gezellig en het liefst met afgeronde, zachte vormen: zetels, stoelen en dressoirs. In de keuken krijgen werkbladen en eilanden ook rondingen.

In 2025 draait alles om modulariteit en multifunctionaliteit. Multifunctionele meubelen worden steeds populairder, vooral in kleinere ruimtes. Modulaire zetels, slaapbanken, uitschuifbare tafels en ingebouwde opbergmeubelen zijn perfect om de ruimte te optimaliseren met behoud van een modern design.

Sommige meubeln zijn uitgerust met technologie zoals USB-poorten ingebouwd in de zetels.

Keuken Leona Patrizia

Keuken Leona Patrizia

Bureau Langley

Bureau Langley

Nachtkastje Joliet

Nachtkastje Joliet

Duurzame materialen

Er blijft veel vraag naar meubelen die gemaakt zijn van duurzame en milieuvriendelijke materialen.  Teruggewonnen hout, bamboe, gerecycleerde metalen en organische stoffen vallen allemaal onder deze categorie.

 

Licht hout: meubelen van licht hout, zoals eiken of grenen, zijn erg populair omdat ze een warme, natuurlijke uitstraling geven aan elke ruimte.

Rotan en riet: deze natuurlijke materialen zijn te vinden op stoelen, bijzettafels, verlichting en allerlei decoratieve voorwerpen, en geven je inrichting een bohemian karakter. Deze stijl wordt vaak gecombineerd met moderne elementen zoals een zetel van bouclé stof. Zo creëer je een warme, eclectische sfeer.

Paravent in natuurlijk rotan

Paravent in natuurlijk rotan

Stoel Sevilla

Stoel Sevilla

Katoen en linnen: deze stoffen zijn in trek omdat ze natuurlijk en gemakkelijk te onderhouden zijn. Krullende wol en fluweel blijven ook in 2025 in de trend. Corduroy zal meer voorkomen.

Marmer en graniet: deze natuurstenen voegen elegantie toe terwijl ze authentiek en duurzaam blijven.

Tafellaken Miretan

Tafellaken Miretan

Salon Nube

Salon Nube

De kleuren

In 2025 zullen de trendkleuren voor interieurdesign een mix zijn van gedurfde en natuurlijke tinten.

Heldere, gedurfde kleuren: tinten zoals elektrisch klein blauw, appelgroen, fuchsia, oranje en rood geven interieurs een energieke, dynamische toets.

 

 

Bijzetzetel Brando

Bijzetzetel Brando

Kussen Delave

Kussen Delave

Natuurlijke, rustgevende kleuren: olijfgroen en matcha zijn essentiële kleuren om een natuurlijke, warme sfeer te creëren. Deze op planten gebaseerde tinten zijn perfect om een vleugje sereniteit en comfort in elke kamer te brengen. Kleuren zoals terracotta taupe en bordeaux zullen ook populair zijn.

Metallic en digitale kleuren: metallic afwerkingen zoals chroom, zilverachtig roestvrij staal en digitale kleuren met veranderende reflecties zijn ook aanwezig.

Geometrische patronen en gedurfde prints voegen persoonlijkheid en energie toe aan het interieur en worden vaak gebruikt op kussens, vloerkleden en andere accessoires.

Set van 3 salontafels Katrine

Set van 3 salontafels Katrine

Commode Alika

Commode Alika

De trends van 2025 weerspiegelen een behoefte om vreugde in huis uit te drukken en tegelijkertijd evenwichtig en rustgevend te blijven.

SLUITEN

Crack biedt €20.000 aan cadeaubonnen ter gelegenheid van zijn 50-jarig bestaan!

Draai ons rad om te ontdekken welke cadeaubon je kan winnen!

Sorry, your browser doesn't support canvas. Please try another.