Vind je ideale kleerkast

Als het gaat over het organiseren van je spullen is een kleerkast onmisbaar. Tegenwoordig vind je ze niet alleen meer in de slaapkamer maar duiken ze ook op in de badkamer, de wasruimte, de inkomhal… Maar wat zijn nu de criteria om de ideale kleerkast te vinden? Wij helpen je alvast op weg

Ruimte

Het eerste criterium waarmee je rekening dient te houden is de beschikbare ruimte. Hoe breed is de kamer? Hoe diep kan de kleerkast zijn? Wat is de maximale hoogte van je kast? Waar ga je deze plaatsen? Is er voldoende ruimte voor een draaideurkast of ga je eerder voor een schuifdeurkast? Ga dit alvast zorgvuldig na om achteraf niet ongenaam verrast te zijn.

 

Functies

Waar zal deze kleerkast voor gebruikt worden? Is het een kleerkast voor kleding, voor beddengoed, voor juwelen en andere accessoires? Heb je 1 of 2 kasten nodig? Hoeveel legplanken? Hoeveel laden? Heb je een spiegel nodig?

Soorten kasten

Er zijn verschillende soorten kasten:

- Draaideurkasten : Deze kasten hebben deuren die naar buiten opengaan. Ze zijn ideaal voor snelle en gemakkelijke toegang. De draaideurkast is een klassieke, tijdloze keuze voor opslag, alom gewaardeerd om zijn functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht. Ze passen perfect in verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern.

Voorbeelden: Ray kledingkast, Luna kledingkast en Ella kledingkast.

- Schuifdeurkasten: Deze garderobekasten hebben deuren die zijwaarts schuiven. Ze zijn perfect voor kleine ruimtes waar draaideuren lastig te openen zijn. Schuifdeurkasten zijn een moderne en praktische opbergoptie, vooral populair in ruimtes waar ruimteoptimalisatie essentieel is. Met hun elegante design en schuifdeurmechanisme passen ze perfect in verschillende interieurstijlen.

Voorbeeld: Veronique kast en Tiffany kast.

- Kasten met vouwdeuren: Vouwdeurkasten zijn een veelzijdige en functionele opbergoptie die vooral populair is omdat ze ruimte besparen en toch gemakkelijk toegang tot het interieur bieden. Hun unieke ontwerp, met accordeon-vouwdeuren, onderscheidt ze van andere kasttypes.

- Hoekkasten: ontworpen om in de hoeken van kamers te passen en de ruimte optimaal te benutten. Hoekkasten zijn een ingenieuze oplossing om de ruimte in een kamer optimaal te benutten, vooral in hoeken die vaak onderbenut worden. Ze bieden efficiënte opbergruimte en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen die passen bij verschillende interieurdecors.

Kleerkasten Multiraum

Kleerkasten Multiraum

Materialen

- Massief hout: eiken, grenen, mahonie en teak worden vaak gebruikt vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht; massief hout is warm en robuust.

- Houtfineer: Houtfineer bestaat uit dunne vellen echt hout, meestal tussen 0,5 en 2 mm dik, die worden gelijmd op een voordeligere ondergrond zoals multiplex, MDF of spaanplaat. 

- Melamine: Dit composietmateriaal wordt gemaakt door een laag melaminehars aan te brengen op een basis van spaanplaat, MDF of multiplex.

- MDF : Samengesteld uit samengeperste gerecyclede houtvezels van gemiddelde dichtheid. Dit materiaal is een voordeliger alternatief, met verschillende afwerkingen om massief hout te imiteren.

- Houtdecor: Over het algemeen gemaakt van papier of plastic folie bedrukt met houtnerfpatronen. Deze folies worden dan gelijmd of gelamineerd op een basis van composietmateriaal zoals MDF, multiplex of spaanplaat.

- Metaal: Metalen kasten worden vaak gebruikt in werkplaatsen en magazijnen. Ze zijn resistent en makkelijk te onderhouden.

- Glas: Glazen kasten zijn elegant en laten je objecten het best tot hun recht komen.

Kortom, kies een kast op basis van de beschikbare ruimte, je behoeften en de stijl die je verkiest. Of het nu gaat om een kast met draai- of schuifdeuren, een hoekkast of zelfs een kast met vouwdeuren, zorg ervoor dat hij voldoet aan je opberg- en ontwerpeisen.

Scharnier- en schuifdeurkasten bieden verschillende opties voor verschillende ruimtes, terwijl hoekkasten en garderobekasten aan specifieke behoeften voldoen. Wat betreft materialen blijft massief hout een klassieke, duurzame keuze, terwijl multiplex en MDF voordeligere alternatieven bieden. Ten slotte kunnen metaal en kunststof worden gebruikt voor meer gespecialiseerde of tijdelijke behoeften.

Neem de tijd om na te denken over je behoeften en voorkeuren om de perfecte garderobekast te vinden die je ruimte aanvult en tegelijkertijd voldoet aan je opslagvereisten.

SLUITEN

Crack biedt €20.000 aan cadeaubonnen ter gelegenheid van zijn 50-jarig bestaan!

Draai ons rad om te ontdekken welke cadeaubon je kan winnen!

Sorry, your browser doesn't support canvas. Please try another.